Skip to main content

Våra tjänster & utbud

Frågor
& Svar

Allmänna Frågor

 • Vad kan Linderio i stora drag hjälpa mig
  med ?

  Webbutveckling, Webb Design, Programmering, Systemutveckling, Grafisk & Illustrativ Design samt Cloud & Säkerhet

 • Vad är det för kostnader i samband med en hemsida?

  Ibland kan det vara svårt att förstå sig på alla termer och begrepp som dyker upp i samband med en hemsida. Vad är det egentligen man betalar för? Vi reder ut det på ett enkelt sätt här.

  De kostnader som oftast uppkommer i samband med en hemsida består oftast av en engångskostnad för själva hemsidan, samt två (mindre) löpande kostnader för att möjliggöra så hemsidan blir synlig på internet. Kort och gott kan man säga att detta är själva bas kostnaderna. Utöver detta finns möjligheten att teckna tillvalstjänster om man behöver en extra hand i mån av service, support och drift, men det är nödvändigtvis inte ett måste, de flesta sköter faktiskt sina hemsidor själva. Låt oss vidareutveckla.

  Fast Engångskostnad
  Den fasta engångskostnaden är den du betalar oss för att skapa din hemsida efter önskemål, dvs du köper en hemsida för ett fast överenskommet pris, vi leverar hemsidan till dig när den är klar och du är nöjd. Du kan sedan välja att göra hemsidan tillgänlig på internet, eller så kan du lägga hemsidan på en usb-sticka och spara den i byråladan om så önskas.

  Löpande Kostnader
  För att hemsidan ska bli synlig på internet så är det två vitala saker man måste ta hänsyn till. Man behöver en adress, kallas oftast för domännamn (t.ex. www.linderio.com), samt ett hem där hemsidan bor och har sitt säte, detta kallas för hosting på engelska, eller webbhotell på svenska. När du har dessa två saker på plats så blir din hemsida synlig på internet. Leverantörer av adress och webbhotell finns det en uppsjö av på internet, och priserna kan variera en hel del, men mellan tummen och pekfingret så brukar avgifterna vara:

  Domännamn, ca 125kr /år
  Webbhotell, ca 50kr –1000kr /månad*

  * När det kommer till webbhotell kan det skilja sig en hel del åt, det kan kosta mycket mer beroende på leverantör & prestanda, funktioner mm och detta är en viktig parameter att ta i beaktning då riktigt billiga hosting leverantörer kan vara fruktansvärt dåliga tyvärr, så det är viktigt att inte köpa grisen i säcken.

  Extra Tillvalskostnader
  Ibland kan man behöva göra ändringar på hemsidan, uppdatera, lägga till nya funktioner, eller kanske lägga till nya sidor. Antingen kan ni anlita en fristående webbutvecklare som gör jobbet, eller oss på Linderio. Givetvis kan man teckna ett service & support avtal. Beroende på avtal, kan man inkludera allt detta till en fast månadskostnad, vad kostnaden blir beror alldeles på hemsidans omfattning, storlek och funktioner.

  Vill ni bara ha hjälp med att göra inlägg, lägga in media, uppdatera nyhets delen till att hålla hemsidan säker genom löpande säkerhetsupdateringar och andra viktiga justeringar så erbjuder vi ett billigare och enklare alternativ till support avtal, Linderio Express, där vi kan erbjuda oss att sköta enklare administration och underhåll av eran hemsida om så önskas. Mer info om Linderio Express hittar du längre ner bland frågorna.

 • Erbjuder ni support & service avtal ?

  Ja, vi erbjuder support & service avtal för samtliga projekt, system och hemsidor som vi levererar till våra kunder.

 • Vad ingår i ett support & service avtal?

  Innehållet i avtalet anpassas efter dina behov. De täcker support i form av handhavandehjälp men kan även omfatta kringtjänster som hjälp att analysera statistik, föreslå förbättringar och andra åtgärder etc.

  Avtalet kan skräddarsys efter era behov för att du som kund ska få en smidig och problemfri lösning.

 • Vad kostar en hemsida ?

  Detta är en fråga som vi ofta får. Vad som avgör priset har mycket att göra med vilken typ av integration som ska implementeras på hemsidan, dvs ska du ha speciella funktioner, sofistikerad design, flerspråksstöd, detaljerad trafikstatistik, avancerad SEO optimering mm.

 • Jag skulle vilja ha hjälp med administrera hemsidan?

  All hemsidor vi levererar till kund är byggda så att ni enkelt kan administrera hemsidan utan några större tekniska kunskaper. Givetvis kan vi hjälpa till med administration och underhåll av hemsida om så önskas.

  Vi erbjuder olika typer av avtal, supportavtal eller enklare service tjänster för de mindre företagen, titta gärna på våran service tjänst, Linderio Express.

 • Vad är Linderio Express för något?

  Linderio Express™ är en välkommen nyhet vi börjat med, ett billigare och enklare alternativ till support avtal, där vi kan erbjuda oss att sköta enklare administration och underhåll av eran hemsida om så önskas.

  På senare tid har vi fått många förfrågningar om vi kan hjälpa till med alltifrån att göra inlägg, lägga in media, uppdatera nyhets delen till att hålla hemsidan säker genom löpande säkerhetupdateringar och andra viktiga justeringar

  Normaliteten är oftast att företag sköter administration och underhåll av sin hemsida själva. Anledningen till att man väljer att lägga ut administrationen kan variera, men en gemensam nämnare brukar vara tid och smidighet.

  Linderio Express™ Pris & Info
  Linderio Express™ Pris & Info

Webb Utveckling

 • Kan jag administrera min hemsida själv ?

  Ja, vi bygger våra hemsidor i webbaserade publiceringsverktyg (CMS) såsom Joomla och Wordpress, men även andra plattformar så du enkelt kan uppdatera och hålla hemsidan ajour.

 • Vad är ett CMS ?

  Det är ett webbaserat publiceringsverktyg som hjälper dig att administrera innehållet på din hemsida på ett enkelt sätt, och det kräver heller ingen teknisk erfarenhet. Namnet CMS är en förkortning för Content Management System, på svenska kallar vi det oftast bara för publiceringsverktyg eller innehållshanteringssystem.

 • Kostar det att använda CMS ?

  De korta svaret på frågan är nej. På Linderio jobbar vi med CMS som baseras på öppen källkod, vilket är fritt från avgifter. Öppna plattformar är alltd vårat första hands val om inte kunden specifikt begär att vi tillhandahåller hemsidan på en kommerciell CMS plattform.

 • Vad är fördelarna med CMS som är baserade på öppen källkod jämfört med kommersiella?

  Kommersiell CMS
  Den stora skillnaden är att kommersiella lösningar kostar i form av startavgifter, årsavgifter, licensavgifter, det förekommer även andra varianter i form av hyrlösningar.

  Förutom avgifterna så tenderar kommersiella lösningar enkelt bli konsult-beroende, det är lätt att man målar in sig i ett hörn och får sedan väldigt svårt att bryta sig ur den leverantör man samarbetat med. De finns givetvis även fördelar med kommersiella CMS, men vi ska inte gå in nämnvärt på de kommersiella lösningarna då vi valt att inte jobba med dessa.

  Öppen Källkod, CMS
  En stor fördel med CMS som bygger på öppen källkod är givetvis att de är kostnadsfria. Utöver detta finns en mängd av fördelar som är viktigt att ta i beaktning, bl a har öppna källkods plattformar ett enormt stor utbud av programmerare o användare, så flexibiliteten är mycket större när man vill bredda eller bygga ut, risken att man låser in sig hos en specifik leverantör är minimal. Transparansen är också en av de stora anledningarna vi gärna använder oss av öppen källkod, all kod kan verifieras, granskas men även byggas ut av oss själva om så önskas.

System Utveckling

 • Vad erbjuder ni för system tjänster ?

  Exempel på system och integrationer kan variera alltifrån kundportaler, e-handelslösningar, betal Integrationer, Bank ID autentisering, projektledning, skalbara webbaserade lösningar eller varför inte utveckling av kundspecifika system såsom tex programvara som ni kanske vill förbättra eller uttöka.

  Mellan tummen o pekfingret skulle vi vilja lite krasst påstå att inget projekt är för stort, komplicerat eller främmande för oss. Vi har en väldigt lång och solid erfarenhet av system utveckling, med mycket goda referenser, tala gärna med oss, berätta vad ni har för idéer, vi lyssnar ödmjukt, med all sannolikhet kan vi hjälpa Er att uppnå era mål.

Design

 • Vad utför ni för typ av design tjänster ?

  Grafisk Design, Webb Design, Ilustrationer, Logo, Tryckmaterial, Brochyrer, Visitskort

 • Grafisk Design

  Grafisk design är en form av visuell kommunikation. Det räcker med att te x se sig om hemma, du finner grafisk design överrallt, alltifrån mjölk paketet på frukost bordet till tidningen du läste under frukosten, barnens leksaker, eller varför inte annonserna du ser på väg till jobbet, skyltar, visitkort och pappersvaror på jobbet, listan på grafisk design kan bli oändlig.

  Tekniskt sett är grafisk design kommunikation av en idé fast med visuella medel. Som grafiska formgivare hos oss på Linderio använder vi oss av olika verktyg för att uppnå dessa mål, med bl a element som typografi, färger, former och illustrationer.

  Hos Linderio betonar vi vikten av innovativ och kreativ design. Vi levererar ett brett spektrum av grafisk design, oavsett om det är nya broschyrer eller en helt ny designprofil för ditt företag. Linderio ligger i hjärtat av Dalarna, men naturligtvis levererar vi våra tjänster över hela landet.

 • Webb Design

  Webbdesign avser den eststiska utformningen av en webbplats eller hemsida, hur information struktureras och kategoriseras. Viktiga aspekter är till exempel färger, typsnitt och bilder som används. Viktiga grundpelare är layout, användargränssnitt, enkelhet, så att ingen främmande information och funktionalitet kan distrahera eller förvirra användarna, vilken typ av publik man riktar sig till så att det passar webbplatsens användargrupp och varumärke och andra visuella hjälpmedel för att göra webbplatsen så visuellt tilltalande och enkel som möjligt att använda.

  En webbplats är företagets ansikte utåt och kommunikationskanal på internet. En professionell webbplats med en bra och igenomtänkt webbdesign hjälper till att skapa ett positivt första intryck och trovärdighet.

 • UX Design
  Användarupplevelse (UX) avser varje interaktion som en användare har med en produkt eller tjänst. UX-design tar hänsyn till varje enskilt element som formar denna upplevelse, hur det får användaren att känna sig och hur lätt det är för användaren att utföra sina önskade uppgifter. Detta kan vara allt från hur en fysisk produkt känns i din hand, till hur enkelt utcheckningsprocessen är när du köper något online på nätet.

  Linderios mål med UX-design är att skapa enkla, effektiva, relevanta och allsidiga trevliga upplevelser för användaren. Det finns inget värre än att te x försöka navigera på en webbplats och känna att du är helt vilse.

  Vi utvecklar webbplatser med en sömlös o silkes-len UX för att säkerställa att alla som besöker din webbplats aldrig lämnar känslan frustrerad eller förvirrad. Det är alla dessa små saker som bidrar till fantastisk användarupplevelse, från korrekt o strukturerad navigering till perfekt läsbarhet.
 • UI Design

  En ganska vanlig förteelse är att man blandar ihop UX och UI design. Likheten i namnet är slående, men det skiljer sig faktiskt en hel del åt.

  Lite grovt så står (UX) för användarupplevelse medans (UI) är själva användargränssnittets design. UI tar hänsyn till alla de visuella, interaktiva elementen i ett produktgränssnitt, såsom knappar, ikoner, avstånd, typografi, färgscheman och givetvis den responsiva designen, så allt ser bra ut i mobilen.

  Målet med UI-design är att visuellt vägleda användaren genom en produkts gränssnitt. Det handlar om att skapa en intuitiv upplevelse som inte kräver att användaren tänker för mycket! Man kan också säga att UI-design överför varumärkets styrkor och visuella tillgångar till en produkts gränssnitt och ser till att designen är konsekvent, sammanhängande och estetiskt tilltalande.

 • Logo Design

  En logotyp är företagets första steg i att skapa ett varumärke och en unik identitet. Logotypens uppgift är att ge associering till produkten eller företagets verksamhet och återspegla dess värden. En logotyp ska vara enkel, igenkännlig och ett centralt grafiskt element i din visuella identitet som kan användas överallt. Idag visas logotyper på allt från visitkort och brevpapper till din webbplats, varför det är viktigt att ha en professionellt utformad logotyp.

Cloud & Säkerhet

 • Molnlagring av filer & dokument

  Behöver ni molnlagring för era filer ? Vi kan hjälpa Er att sätta upp en säker moln miljö för era filer och dokument med hjälp av nexcloud, vi är dessutom experter på nextcloud molnlagring.

 • Vad är Nextcloud ?

  Nextcloud är en smidigt o säker lokal moln plattform som ni själva kan driva, ni äger själva eran egen molntjänst, på en egen server, fysiskt på erat företag om så önskas. Nextcloud fungerar ungefär på samma sätt som mer populära plattformar såsom Dropbox, Google, Microsoft Drive.

  Till skillnad från det stora drakarna så har Nextcloud en öppen o säker arkitektur som placerar datakontrollen helt i era egna händer. Nextcloud kan byggas ut i oändligheter efter behov, man får en skräddarsydd lösning där allt sker inom företagets väggar, såsom chatt- och webbsamarbetsverktyg, Talk ( en Zoom-liknande videochattkomponent), tillgång till en onlinekontorsvit med redigerings- och samarbetsfunktioner som heter Collabora Online, plus en hel rad integrationer med andra affärskritiska verktyg , inklusive Outlook, SharePoint och Mozilla Thunderbird.

  Mer om nextcloud molnlagring kan ni hitta här

 • Vad är fördelarna med Nextcloud jämfört med tex Dropbox, Google eller Microsoft Drive ?

  Innan vi tar upp fördelarna med Nexcloud, så bör det påpekas att Dropbox, Google o Microsofts moln lösningar är utmärkta tjänster som fungerar ypperligt bra och tillfredställande för många. Den stora skillnaden ligger i kontrollen av datan, där skiner Nextcloud som solen i ett grått och mörkt vinterlandskap. Låt oss förklara varför detta kan ha en stor betydelse för många och varför det inte är möjligt med de större aktörerna.

Linderio Epxress

Ett billigare och enklare
alternativ till support avtal.

Web Amdinistration

 • Vi sköter inläggen åt Er (Nyheter & Blog)

 • Lägger in media, bilder o video

 • Retuschering av foto

 • Korrektur av text

 • Löpande SEO Justeringar

 • Mindre förändringar av hemsidan

 • 2 795kr per Månad

Underhåll, Säkerhet & optimering

 • Löpande Säkerhetsuppdateringar

 • Löpande uppdatering av tillägg

 • Epost Administration

 • Säkerhetsjusteringar

 • Prestanda optimeringar

 • Online Backup

 • 2 399kr per Månad

Vill du ha bägge tjänsterna? Isåfall
erhåller du automatisk 10% rabatt!

Beställ Linderio Express

Saknar ni svar på någon fråga?
Kontakta oss gärna så hjälper vi dig.

ställ en fråga

Fråga oss gärna!

Kul att du har en fråga! Du är varmt välkommen att höra av dig.
Fyll i vårt formulär så kontaktar vi dig snarast.